Poradna - Život se zvířaty

Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Alergie na zvířata

Jak se bránit projevům alergie na domácí zvířata, když je nechceme dát pryč?

Odpovědi na otázku

asi prášky
Určitě není dobré je mít přímo v bytě... zvířata by měla "bydlet" někde mimo prostory, kde bydlíte vy.. ale záleží na konkrétním případu, lépe poradí lékař
Netreba púšťať zvieratá po dome lebo môžu byt na podlahe gauči chlpy a aj ked zviera nebude priamo v dome tak to moze alergikovi sposobiť rôzne alergické reakcie.
Nemějte je v místnosti,kde spíte.Jezte preventivně léky na alergii,pokud se vám zhorší alergické příznaky.Dodržujte hygienu.
asi je třeba si ujasnit hodnoty, zda-li se chcete trápit, brát bobule, kýchat, popř. se neustále škrábat.... atd, nebo předat mazlíka... zkusil bych pro něj najít vhodnou "adoptivní" rodinu a chodit na návštěvy, i alergie může odeznít při krátkodobé změně prostředí
nejlépe dodržovat hygienu, nespat s nima v jedné místnosti
omezit styk s nimi, nešahat si do očí, dodržovat hygienu (u sebe i zvířat)
Já mám kočku i alergii a beru prášky.
Zajdete na alergologii a nechte si provest testy.
Navštivte alergologa,aby Vám provedl testy,zda opravdu jste na ně alergická.Můžete brát léky proti alergii,odstranit koberce,stále vytírat.
léky z alergologie
Projevům alergie se dá zabránit pravidelným koupáním zvířete, a to alespoň dvakrát týdně. Problémy nezpůsobuje srst zvířete, ale alergeny v ní. Častým koupáním můžete snížit výskyt alergenů až o 90 %. Další možností jsou speciální roztoky, které se vtírají do srsti zvířete.
zajděte na alergologii, lékař vám řekne zda je možno brát léky(zodac apod), nebo zda je nutno dát zvíře pryč
Zistěte si, jestli jste opravdu alergická..třeba ne;)
Zistěte si, jestli jste opravdu alergická..třeba ne;)
Jestli jste nebyl/a ještě u alergologa a jen si to myslíte, běžte si nechat udělat testy na alergologii. Taky jsem si myslela, že mám alergii na kočku, protože mi byla zjištěna alergie na psa. Probrečela jsem to, že budu muset dát kočku pryč a pak se na alergologii zjistilo, že to je alergie na prach.
Vědět, že jsem alergická na kočky nebo psy, nebudu si je pořizovat, pokud to zjistím až potom, rozhodně se s nimi nebudu mazlit, hladit je a brát do postele. Pokud berete léky na alergii, myslím, že to zvládnete a nebude to až tak velký problém...
Záleží určitě na míře této alergie a na jaké zviře to je . Určite léky proti alergii by mohli pomoci pokud již viře máte .
Tady je největší šance, že si na daný alergen zvyknete, taky záleží jak moc reagujete.
Pokud byste chtěli teprve nějaké zvíře pořizovat, tak určitě jich existuje spousta, které mohou mít i alergici. Třeba naháči - kočky i psi bez srsti. Ale pozor, někteří lidé jsou alergičtí prý i na ty sliny. A protože se tak zvířata myjí, je to obtížné se alergenům bránit. V tomto rozhodování Vám ale může poradit Váš alergolog.
Pokud už nějaké zvíře máte, tak samozřejmě naprosto chápu, že se s ním nechcete rozloučit. Záleží určitě na míře této alergie. Určitě je dobré, dodržovat základní hygienické návyky. Rozhodně po kontaktu se zvířetem si důkladně umýt ruce a nesahat si do očí! Pokud se chcete s mazlíčkem i mazlit, tak doporučuji se ihned po mazlení převléci a umýt. Přeji hodně štěstí!
Asi budete muset stále brát nějaké prášky proti alergii, je třeba dbát na hygienu, tedy často vysávat, aby se nemnožili roztoči a nelétaly chlupy. Určitě nespěte s domácím mazlíčkem.